Skip to main content

1.300 euro te verdienen

Yep, 1.300 euro. Ik kan die verdienen. Jij misschien ook. Anderen niet, of die hebben dat al verdiend. En hoe ga ik die verdienen? Door te stoppen met roken. Het is genoeg geweest.

Ik zit hier maar te ratelen dat we voorzichtig moeten zijn met onze centjes. En goed nadenken! En geen onzinnige uitgaven doen! En wat doet Pedro ondertussen? Roken, en dat voor minstens 3.50 euro per dag. Dat is dus bijna 1.300 euro per jaar. En die stoken we gewoon op. En een roker zal zijn gerook altijd minimaliseren, dus ga er maar van uit dat ik meer oprook.

Maar dit doe ik nu eens niet voor het geld. De volgende redenen geven de doorslag:

 • afhankelijkheid: het leven van een roker draait rond die sigaret. Vanaf het moment dat we een rookvrij gebouw (en dat zijn alle gebouwen tegenwoordig) verlaten, steken we een sigaret op.
 • gezondheid: ik begin het te voelen. Ik voel me pafferig, mijn conditie is niet optimaal. Af en toe een zware vieze hoest
 • da Girl: ze verdient dat niet om met een roker te moeten samenleven. Niemand trouwens
 • de belastingen: ik doe het dus niet voor het geld, maar wél omdat een pakje sigaretten heel veel taksen bevat, naast al die vuile rotzooi die er sowieso inzit. We kunnen met z’n allen klagen dat we teveel belastingen betalen, en “dat die zakkenvullers in Brussel daar, euh, hun zakken mee vullen”. Wel, via mijn sigaretten krijgen ze geen euro meer.

En wanneer gaan we stoppen? Na dit weekend. Dit weekend is mijn laatste weekend als roker. Ik kijk er eigenlijk naar uit.

En hoe gaan we stoppen? Gewoon door niet meer te roken.

Dus ik ga wat kregeliger worden, en wat korter van stof. En wat dan nog? Het is toch maar tijdelijk. Mensen die me graag zien zullen dat er wel tijdelijk bijnemen.

Door het hier op de site te zetten wordt het officieel. Ik kan niet meer terug. Als ik het niet volhoud, dan moet ik dat hier komen uitleggen. En daar heb ik geen zin in. Ik ga dus gewoon stoppen, dan hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

En wat ga ik met dat geld doen? Geen flauw idee, het is meer dan een half maandloon. Misschien dat ik het op een aparte rekening zet, gewoon om me te motiveren. En ik zet er direct het volledige bedrag van een jaar op (1.300 euro). En binnen een jaar mag ik dat gewoon opdoen aan wat ik wil, want op de gewone spaarrekening is dat er bij gekomen door niet langer te roken.

Ik kijk er dus naar uit, en ik ga het gewoon doen. Ben jij een roker? Plannen om te stoppen? Of ben je een ex-roker, en wat was het moeilijkste? Of wil je me gewoon wat aanmoedigen (ik kan het gebruiken en ben er niet ongevoelig voor)? Laat iets achter. En vanaf maandag mag er op deze site niet meer gerookt worden. Het is maar dat je het weet.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 gedachten over “1.300 euro te verdienen

 1. Proficiat met je besluit!
  Waarschijnlijk de beste, gezondste en gemakkelijkst-geld-mee-te-besparen beslissing ooit!
  Alleen maar voordelen, dat weet je natuurlijk wel.

  Zelf ongeveer 5 jaar gerookt, maar gewoon zelf gestopt op mijn 26ste, was eigenlijk geen probleem.

  Manlief moest van mij stoppen toen ik zwanger was en hoera, ook hem is het zonder problemen gelukt!

  Zijn het alleen maar succesverhalen? Nee hoor, ik ken er heel veel die ‘verminderen’, ‘willen stoppen’, ‘tijdelijk gestopt zijn’ of ‘herbegonnen’.

  Mijn broer is gestopt adh van een boek van Alan Carr (zie http://www.allencarr.be/nl/home.arcx, hij heeft enkel het boek gelezen hoor, geen cursus)

  Eigenlijk zou ik aanraden het enkel op wilskracht te doen en geen kauwgum, pleisters of andere nepnicotine te gebruiken.

  Succes!

  En denk eraan: als je eens hervalt is het altijd mogelijk de dag erna opnieuw te stoppen!
  (wow, wat ben ik motiverend, zelf heb ik absoluut geen karakter om minder te eten :-()

 2. Ik ben een ex-roker.Een hele erge!Ben 6,5 jaar geleden gestopt door op een Donderdagochtend te zeggen:dit is mijn laatste shaggie.Ook ik stopte niet echt voor ‘t geld (al hou je wel echt over, hoor!),maar omdat ik niet altijd de outcast wil zijn.Niet de enige die huppend op de restaurantstoel zit, omdat ik eigenlijk naar buiten wil.Niet één van de weinigen die buiten in de motregen staat te verkleumen, omdat echt bijna nergens meer gerookt mag worden (en terecht!)Ik ben veel minder vaak verkouden, de vieze rochel is weg gebleven,ik ruik (zelf)echt lekkerder en ook meer van mijn omgevingsgeurtjes.Ja, ik ben ook vies veel kilo’s aan gekomen, die er na een aantal jaren na weer een hele knokpartij weer zo goed als af zijn.De akelige afhankelijkheid is weg,die zat me dwars!Wel af en toe nog steeds enorm behoefte aan een shaggie, al heeft manlief daar helemaal geen last van (die is ook gestopt, al 10 jaar geleden)
  Soms werkt het beter om niet meer te beginnen met roken, i.p.v te stoppen.Dat was voor manlief een goede manier.Voor mij niet; ik wou stoppen.
  Het verschiltussen hem en mij is: hij is iemand die ooit rookte, ik blijf een roker,die stopte.Beiden niet roker,maar ik blijf er meer moeite mee hebben.Maar zelfs ik ben blij en opgelucht dat ik ben gestopt.
  Zet het geld lekker apart en los extra af op de hypotheek,daar kan je vriendin het alleen maar mee eens zijn.Zet door!OOk op de momenten dat het je teveel dreigt te worden.Lach en huilkicks, zweetnachten, enorme heimwee, onzekerheid…maar het is het waard. Zoek een paar mensen die je kan bellen/opzoeken/mailen als je het moeilijk hebt.Zorg voor voldoende afleiding.Bij mij werkte een lolliestokje(heb er weken lang mee in m’n mond gelopen… zag er koddig uit) Bij manlief werkte het zakje snoep.
  Zoek uit wat werkt en doe dat.Kom erachter wat niet werkt en laat dat.Maar: zet door!
  Heel veel succes gewenst.Het is het allemaal waard!
  groet Esther

 3. Heel veel succes! Ben zelf ooit gestopt toen ik ging studeren: nieuwe omgeving, mensen kenden me niet rokend. Ik ben zelf nooit een roker geweest zoals esther dat beschrijft, maar een ex-vriendje wel. Hem hielp het enorm om veel te gaan sporten!

 4. Nou dat is een hele goeie zet. (ik mag wel even een grapje maken, want toen ik begon met lezen, dacht ik, o en die maakt zich druk over 16,80 die da Girl heeft uitgegeven en stookt voor 3,50 per dag de lucht in :-))
  Ik ben in 1997 gestopt met roken. Heb daarvoor al vele pogingen ondernomen. Toen heb ik het boek van Alan Carr (zie Margay) gelezen, stoppen met roken en dat heeft mij helemaal omgeturnd. Ik heb er enorm veel steun aan gehad. Er staan zoveel goede tips in. Een paar wil ik je wel geven. Zo zit dat boek nog in mijn hoofd na 15 jaar rookvrij zijn.
  – het geld dat je bespaart
  – een sigaret roken duurt maar 4 minuten en dan is deze weer op
  – geen voordelen
  – je stinkt niet meer
  – je bent veeeeeeel rustiger
  – geen stress over waar je nog kunt roken

  In mijn omgeving zie ik inderdaad diverse mensen die het roken niet kunnen laten. Het groepje mensen dat buiten in de kou moet staan wordt steeds kleiner.
  Ik heb zelf een moment gehad waarbij ik mij realiseerde dat ik erg afhankelijk was toen ik de grotten in Valkenburg in ging en daar stond dat je niet mocht roken. De tocht zou 2 uur duren. Alleen maar gedacht aan het niet mogen roken en helemaal niet genoten van de tocht. Toen dacht ik, dat wil ik niet meer. De beste zet geweest ooit.
  Ik wens je veel succes en denk aan de tijd die je na het ‘afkicken’ zult hebben.
  Plaats maar zoveel je wilt hier op je log, wij steunen en helpen je wel. Ook jij kunt het.

 5. Hé hé, wat een fijne reacties. Zal me zeker helpen als het moeilijk gaat. Bedankt allemaal!

  En eigenlijk is het zoals bij geld: het zit voornamelijk tussen die oren.

 6. Nog een nagekomen reactie, dus ik hoop dat je hem leest.
  Ook de lucht in huis was een reden voor mij om te stoppen, maar ik weet niet of je thuis rookt.
  Ik ben al ruim 24 jaar geleden gestopt na 19 jaar veel roken, op het laaste wel 2 pakjes per dag en soms sjag erbi om dat het nog niet genoeg was. Ik was het allemaal zo zat vooral de afhankelijkheid zoals je al aangaf.
  Ik heb de laaste dag 4 pakjes weggerookt tot ik er misselijk van werd. En wat mij het best heeft geholpen was het simpele feit dat “het was niet voor altijd, als ik 60 werd mocht het weer”. Ik ben nu 62 en nog steeds blij met de beslissing om te stoppen en NEE ik rook nog steeds niet.

  Valkuilen waren waren soms rare momenten. Als ik gestressed was zat ik in tas te rommelen, ik wist niet waar naar op zoek eigenlijk tot ik me realiseerde naar DE sigaret. Maar het meest moeilijke waren die momenten dat ik rust had, op vakantie voor tentje heerlijk ontstappen. Wees daar dus ook op voorbereid.

  We lezen het wel hoe het gaat toch?

 7. Dat is een heel goeie beslissing en heeft alleen maar voordelen. Ik wens je heel veel succes en uithoudingsvermogen. Het is niet gemakkelijk (heb het 28 jaar geleden zelf ondervonden) maar zoals men zegt, moeilijk gaat ook.
  Ik verzeker je het lukt.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten