Skip to main content

6 dingen die rijke mensen dagelijks doen

rijk zijnSoms stel ik mezelf bizarre vragen. Ik ga die hier niet allemaal neertypen, want voor je het weet mag je niet meer gaan stemmen. Maar eentje wil ik toch met jullie delen: “Zijn er dingen die alle rijke mensen doen?”.

Wel, blijkbaar was ik niet de enige die zich die vraag stelde, en een zekere Tom Corley heeft dat eens onderzocht. Ik ga jullie de saaie lectuur besparen en gewoon overgaan naar het antwoord op de vraag. Hier gaan we:

Vroeg opstaan

Check! Ik sta ook vroeg op, of ik nu moet werken of niet. Niets zo fijn als in de stilte van de ochtend wat rond te lummelen. Koffie drinken, krantje lezen, wat prullen op tablet ende of PC. Probleem is natuurlijk dat die rijke mensen die extra tijd gebruiken om nog rijker te worden. Dus ik scoor maar half eigenlijk. Maar toch: vroeg opstaan is blijkbaar the way to go, nu nog wat productiever worden…

To do lijstjes gebruiken

Check! Geen tijd verliezen, lijstjes afwerken op het werk. En wat meer is: dat lijstje is bij mij vreselijk kort. Niet omdat ik niets te doen heb, maar omdat lange lijstjes demotiverend werken. Als één lijstje af is, dan maken we wel een nieuw.

Niet lang lunchen

Check! Nu, bij mij is dat gewoon omdat ik als ik op kantoor werk nog onder het regime val van een prikklok. Hoe langer ik over de middag zit te smikkelen, hoe later ik thuis ben. En trouwens: zware maaltijden overdag doen me in de namiddag gewoon op halve kracht presteren.

Calorieën tellen

Oei! Doe ik eigenlijk niet. Trouwens, ik heb daar geen tijd voor. Niet dat ik ongezond eet, maar al dat getel lijkt me gewoon verloren tijd. Matig eten, niet volproppen, niet te veel snoepen. Dan hoeft een mens niet te tellen. Hoe kan je nu geld verdienen als je calorieën telt?

Niet roddelen

Check! Het is tijdsverlies en het brengt niets op. Meestal weet ik ook te weinig om als een volwaardige roddelpartner aanschouwd te worden. Dat werkt zo: iemand vertelt jou een sappige roddel en verwacht hetzelfde terug. Ik weet niet wie het met wie doet en het boeit me ook niet. Laat iedereen z’n ding doen, denk ik dan. Dus neen, een roddelaar ben ik niet.

Niet te veel internetten

Oei! Rijke mensen gebruiken het internet functioneel. Ik dus niet altijd. Beetje nieuws lezen, filmpjes van leuke poezen bekijken, technologiesites afschuimen. Lang niet altijd productief, ik geef het grif toe. Alleen heel dat facebookgedoe: daar ben ik niet zo mee mee, en uit dat onderzoek blijkt dat armere mensen tot dubbel zoveel op dat soort sites zitten.

Conclusie

Zou het echt zo zijn dat ik niet in het geld zwem omdat ik mijn ochtendlijke uren lummelend doorbreng, net als de uren die ik op tinternet doorbreng? Goede vraag, maar de boog kan toch niet altijd gespannen staan?

En jij? Ben jij rijk en herken je je in de bovenstaande dingen? Of ben je niet rijk en zie je de redenen daarvoor hierboven staan? Of kunnen we concluderen dat dit soort onderzoeken ons eigenlijk niet wijzer maken? Wat doet een mens rijk worden? En wat net niet? Laat het weten! Het is gratis… (zo zal ik nooit rijk worden…)

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “6 dingen die rijke mensen dagelijks doen

  1. Rijk in de financiële zin, ben ik niet . Rijk in emotionele zin, ben ik wel : ik heb al meer dan 30 jaar dezelfde partner, we zijn gezond en gelukkig samen, hebben 2 lieve volwassen kinderen die op eigen benen staan en we zijn 2 schatten van kleinkinderen ‘rijker’…..

  2. Wanneer je ‘s morgens wakker wordt en je bent gezond, dan ben je rijk. Een goede gezondheid is goud waard/onbetaalbaar.

  3. Ik sta vroeg op (kinderen hun schuld…), ik hou van to do lijstjes, lang lunchen doe ik weinig (die prikklok he), calorieën tellen zeker niet (lijkt me zinloos), roddelen is leuk met mate, maar helaas zit ik te veel tijd te verspelen in het grote wijde net :-), rijk zal ik dus niet worden hahaha

  4. Nou ja ik ben sinds kort rijk
    Ik heb 2,4 mil in 10 weken gemaakt, dus ik heb de verandering van mijn arme leven tot mijn rijke leven in één klap veranderd. Een millionar denkt anders dan een arme, daarom kan een arme nooit rijk worden tenzij je je hoofd gebruikt

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten