Skip to main content

Creëer je eigen solden

In de solden heb ik niets gekocht.  Maar dat wisten  jullie al.  Daar zijn verschillende redenen voor.  Zo haat ik het om in drukke winkelstraten rond te hangen als er een collectieve koopwoede heerst.  Dat maakt me gewelddadig.  Daarenboven ben ik opgetrokken uit standaardmaten.  Niet te groot, niet te klein.  Gevolg: in de solden is altijd alles wat mij past onmiddellijk weg.  En ondertussen ben ik bovendien de leeftijd voorbij dat ik mij in baggy kleren kan steken, of dat ik spannerkes kan dragen.  Dus iets kopen dat te groot of te klein is, dat gaat ook niet meer.

Maar een mens heeft kleren vandoen.  Ik leef wel graag minimalistisch, maar we moeten ook toonbaar zijn.  De schoenen waren versleten, en dus moest ik nieuwe dingen kopen waar mijn voeten in passen.

Ik dus met Da Girl naar de schoenenwinkel.  We doen dat op zaterdag, net voor sluitingstijd, en in een winkel buiten de stad.  Dat scheelt in parkeerproblemen en drukte, en dat staat mij wel aan.

Weinig volk, dus ik kan rustig kijken naar de schoenen.  Ik kies altijd twee paar die mij aanstaan, en niet meer.  Ik haat het om uren te kiezen en te passen.  Dus twee paar, het beste wint.  Na vijf minuten bepaald wat het beste paar is, dus we kunnen alweer vertrekken.  Ware het niet dat da Girl op de rechterschoen een KRAS ziet.  Jaja, een KRAS.  Weg sfeer.

Nuja, mij kon die kras eigenlijk niets schelen.  Amper zichtbaar.  En je zag al zo hoe die kras er op was gekomen: iemand had met de nagel de tenen gezocht.  En maar duwen!  Zo krijg je dus krassen.  Een kras die je amper ziet, maar soit, toch een kras.

Da Girl dus naar een verkoopster, en ze laat die kras zien.  Die verkoopster bekijkt de situatie, en zegt dat ze die kras zal proberen weg te werken met wat wax, of zoiets.  Ik ken daar allemaal niets van, en het boeit mij ook niet.  Wij naar de kassa, en de verkoopster begint daar die schoen onder handen te nemen.  Resultaat: kras bijna weg.  Maar ik voelde een opportuniteit, dus ik bekijk het resultaat, zeg even niets en laat de verkoopster uit haar kot komen:

verkoopster: “Ja Pedro, je ziet nog een klein beetje de kras”
Pedro: “hmmm” *kijkt met een frons*
verkoopster: “ik kan een nieuw paar bestellen of 10% korting geven”
Pedro: *zwijgt nog wat verder, in de hoop nog wat extra korting te krijgen*
verkoopster: *zwijgt nu ook*

Toen heb ik het aanbod maar aanvaard.  Zo blijven zwijgen, dat schiet ook niet op.  10% korting, op schoenen waar eigenlijk niets aan scheelt, en die na een dag dragen al meer krassen zullen hebben.  En zonder korting had ik ze ook gekocht.  Die halve seconde zwijgen en “hmmmm”, dat heeft me 10% opgebracht.  Het bewijs vind je hier onder.

Da Girl zag me glunderen, maar gaf me direct ook volgend bevel mee: “nooit dingen opzettelijk beschadigen om korting te krijgen, ik zie je eraan denken”.  Daar ging dus mijn plan. Geld en ethiek, het is een wankel evenwicht. En toen kreeg ik een zoen, het is toch al dat.

Heb jij zelf ook al van die dingen meegemaakt?  Koopjes door amper zichtbare beschadigingen?  Bij welke winkels lukt dit altijd?  Waar niet?  Tips, en liefst hieronder.  En alvast bedankt.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Creëer je eigen solden

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten