Skip to main content

Dit zou ik ook wel eens willen doen (maar ik durf niet)

Dames en heren, ik stel jullie voor: Mark Dice! Compleet gek en ervan overtuigd dat we geregeerd worden door duistere krachten zoals de illuminati en van die andere onzin. Typisch zo van die mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk, ook al klopt hun “bewijsvoering” van geen kanten.

Maar ik heb wel iets gemeen met die leuke man: de verwondering over het ongebreideld consumeren. Het feit dat er voor veel mensen blijkbaar maar één manier is om hun vrije tijd door te brengen, en dat is door te shoppen!

En hij vond dat hij dat eens moest uiten, dat gevoel. En dus trok hij de straat op, net voor thanksgiving, om aan rijen wachtenden duidelijk te maken dat hij hun maar idioten vond. Een beetje overdreven, want je moet mensen altijd in hun waarde laten, maar natuurlijk wel een manier om een boodschap over te brengen.

Ik zou dat nooit durven, maar ik vind het wel iets hebben. Maar laat mij maar rustig m’n site schrijven, ik hoef niet zo nodig te bekeren. En al zeker niet op die manier.

Hij heeft trouwens nog een filmpje gemaakt dat voor mij perfect illustreert wat er fout is in deze tijden: het kopen op krediet.

Al z’n andere filmpjes kan je rustig negeren. Niets dan onzin (vind ik toch). Maar deze twee vind ik toch de moeite waard. Geniet ervan!

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 gedachten over “Dit zou ik ook wel eens willen doen (maar ik durf niet)

 1. Hij heeft zeer zeker een punt, maar ik vind het wel jammer dat hij die mensen uitscheldt. Ik denk dat zijn boodschap beter zou overkomen als hij het bij informatie houdt ipv schelden.

  1. yep, ik dacht dus hetzelfde. Zijn boodschap is goed, maar door de manier waarop hij het brengt zal er amper iemand luisteren. Een complete gek is het eigenlijk.

 2. Hoe gek hij ook is, ik vind het wel grappig. Kopen kopen kopen en maar schulden erbij nemen.

 3. Ik vind het eerlijk gezegd raar dat we het nodig vinden om neer te kijken op kopen en consumenten krediet.

  Een paar honderd euro lenen voor een gadget is blijkbaar not done maar iedereen vind het wél ok om 150k, 200k, 250k te lenen van een bank voor een woning die de komende 20, 25, 30 jaar niet eens van jou is.

  Een derde van je leven (!!!) ben je slaaf van een hoop bakstenen. De beste jaren van je leven beknot je je keuzes in het leven en je vrijheid omdat je slaaf bent van je bank.

  Vooraleer we gaan wijzen met de vinger, kunnen we misschien allemaal eens in de spiegel kijken.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten