Skip to main content

Gratis krasloten bij ING (gratis = 12 cent)

Van de banken waar we klant zijn komen er al eens mails binnen. Tot voor kort gingen die onmiddellijk de prullenbak in. Maar ik heb nu een blog over persoonlijke financiën, en dus lees ik alles wat er van de bank mijn mailbox binnenkomt.

Gisteren zat er een mailtje in mijn prachtige inbox van ING. Ze proberen me daar automatisch te laten sparen, en als ik dat doe, dan krijg ik gratis krasloten (win-for-life). Zo werkt het:

Als ik een automatische spaaropdracht van minstens 50 euro invoer, en ik laat die drie keer uitvoeren, dan krijg ik 1 win-for-life krasbiljet. Sparen doe ik niet bij ING, maar ik heb daar wel twee zichtrekeningen en twee spaarrekeningen. Sparen doe ik bij Argenta, van de banken waar ik klant ben en die ik vertrouw geven zij immers de hoogste rente. Maar toch, die spaarrekeningen staan daar bij ING, en door die te gebruiken kan ik iets gratis krijgen.

Maar ik ben niet voor een gat te vangen, of het moet een wreed schoon gat zijn. En dus moeten we dat eens serieus bekijken, dat aanbod. Het is beperkt tot 1 lot per klant en per rekening. Uit de voorwaarden maak ik op dat ik een lot kan krijgen, en da Girl ook (als zij de spaaropdracht van op de gemeenschappelijke rekening invoert). Dus dat maakt een totale spaaropdracht van 100 euro, die drie keer uitgevoerd moet worden.

Naar middelen toe is er geen enkel probleem. We sparen meer dan 100 euro per maand, al doen we dat nu niet automatisch. In het begin van de maand schrijf ik naar mijn spaarrekening over wat ik niet nodig zal hebben die maand, en op het einde van de maand gaan de overschotten daar ook naartoe.

Goed, stel dat ik inga op dat aanbod, dan verlies ik een deel opbrengsten (want mijn argenta-rekening brengt meer op). Bij argenta krijg ik 2% op mijn spaargeld, bij ING krijg ik 1,80%. Wat verlies ik nu door die spaaropdracht uit te voeren? 100 euro een maand bij Argenta brengt mij 100 * 2% * (1/12) op, en dat is 17 cent. Bij ING is dat 15 cent. Die spaaropdracht kost mij dus: 0,02 * 3 + 0,02*2 + 0,02 * 1 = 12 cent.

Voor die 12 cent krijg ik twee krasloten voor een totale waarde van 5 euro. Als ik daar iets mee win, dan doe ik dus een goede zaak. Is het twee keer niets, dan ben ik 12 cent kwijt. Lijkt mij het risico wel waard. En na ontvangst van de krasloten gaat die 300 euro gewoon naar de spaarrekening bij argenta.

Binnen drie maanden verwacht ik dus 2 winf-for-life biljetten in de brievenbus. Het is eens wat anders dan de obligate flessen wijn. De ontvangst van die biljetten lijkt mij trouwens het uitgelezen moment om een eerste ding van mijn to-do lijst te schrappen. Op dat moment ga ik immers die 100 euro aan krasbiljetten kopen (en die kosten mij dan maar 95 euro (of 95,12 euro om precies te zijn).

Nu mijn financiën op punt staan gaan we trouwens eens beginnen langs te gaan bij de verschillende banken. Een huisje kopen zien we wel zitten, en we gaan eens met onze rapportjes naar de banken. Ik wil trouwens ook eens nagaan of dat bouwsparen iets voor mij is, en wat daar allemaal rond bestaat. En het is ook het uitgelezen moment om mijn verzekeringen eens te laten herbekijken door de bank. Het resultaat van die doldwaze avonturen ga je hier ook kunnen lezen natuurlijk. Het zal voor ergens in april zijn.

Zo, en nu die spaaropdrachten invoeren.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Gratis krasloten bij ING (gratis = 12 cent)

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten