Skip to main content

Ik ben werkloos

Yep, je leest het goed, ik ben werkloos. Ik heb er wel zelf voor gekozen. Na lang wikken en wegen heb ik mijn ontslag gegeven. Een zware beslissing, maar ik sta er volledig achter. Ik kan eindelijk terug deftig slapen, en mijn hoofd is weer helemaal vrij.

Een job is belangrijk, maar het moet nog doenbaar blijven. Ik was aangenomen om een belangrijk project te leiden, en ik merkte gewoon dat het niet meer lukte. Dat lag niet zozeer aan het project, maar vooral aan mezelf. Ik kon het gewoonweg niet, en dat begon te wegen. Dat begon zelfs heel fel te wegen: ik sliep niet meer, eten ging ook niet al te vlot en thuis was ik ook niet de vrolijkste kerel. De job vrat mij op, zowel mentaal als fysiek.

Ik wilde absoluut vermijden dat ik last zou krijgen van het “too much invested to quit-principe”. Dat zit zo: je steekt in iets (job, investering, relatie) een hoop tijd, middelen, energie en geld. Zoveel zelfs dat je niet meer terug kan. Je blijft investeren, in de hoop dat het ooit wel zal gaan opbrengen. En dan zit je vast. Muurvast.

Dat wilde ik dus vermijden. Ik merkte heel goed dat ik er niet de energie uithaalde die ik er in stak. En dan moet je een beslissing nemen. Dit is beter voor mij, én voor de organisatie.

Mentaal was het niet te onderschatten, die beslissing. Ik had het gevoel dat ik mensen in de steek liet. En dat doe ik niet graag. Stuk voor stuk waren mijn oude collega’s geweldige mensen, van wie ik heel veel geleerd heb. Het was een prachtige ervaring, maar ik kon niet leveren wat van mij verwacht werd. En vasthouden aan een job, een functie of een inkomen is niets voor mij.

Hoe moet het nu verder?

Goede vraag. Mijn vorige werkgever heeft laten weten dat ik altijd terug mag komen. En dat gaan we misschien ook wel doen. Ik ben daar in de beste verstandhouding vertrokken. Dus qua jobzekerheid is er niet echt een probleem. Maar ik ga de maand die ik nu voor de boeg heb toch ook gebruiken om eens rond te kijken. Er zijn misschien wel andere mogelijkheden, we zien wel.

En financieel?

Als ik zou teruggaan naar mijn oude job, dan verdien ik evenveel als ik nu verdien. Dus dat is niet echt een probleem. MAAR, de werkgever waar ik vertrok betaalde vooruit, de job waar ik naar terugkeer achteruit. Wat ik daarmee bedoel? Simpel: ik zal een maand zonder inkomen zitten. En dat is wel een beetje zuur. Anderzijds heb ik een half jaar geleden na mijn eerste maand twee lonen ontvangen, dus qua saldo blijft dat allemaal gelijk. Maar zo’n inkomen missen, dat gooit de planning overhoop.

Maar erg is dat niet, ik heb het ervoor over. Mijn gezondheid is me belangrijker. En we sparen allemaal voor “tegenslagen” zoals een wasmachine die stuk gaat. Maar eigenlijk is dit ook een “tegenslag”. En ik betaal daar graag voor. Ik zie het als een investering.

Een maand verlof

Jaren geleden dat ik nog eens een lange periode vakantie kon nemen, en ik ga ervan genieten. Helemaal “herbronnen”, zoals dat zo mooi heet. En vooral recupereren. En wat gaan we nog doen? Het volgende:

  • Me veel meer met deze site bezig houden. Ideeën genoeg, maar het kwam er maar niet van
  • M’n gitaar leren bespelen
  • WK snooker kijken (ow yeah)
  • Sporten
  • M’n ogen openhouden voor kansen, mogelijkheden en opportuniteiten. In die volgorde

Samengevat: ik kom er weer helemaal bovenop, en heb veel over mezelf geleerd de afgelopen maanden. Ik ben niet gebroken, integendeel. En ik heb nu een zee van tijd. En mijn hoofd is leeg en bruisend tegelijk. Als ik iemand blij kan maken met wat van mijn tijd, dan zal ik dat niet nalaten.

De toekomst: ik kijk ernaar uit. Laat me weten als je tips hebt om mijn maand nog zinvoller te vullen. Ik sta voor alles open, laat maar komen.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Ik ben werkloos

  1. Blij dat je het goed maakt, je mag van geluk spreken dat je de stap gezet hebt, het is hier een grote chaos vooral met die overstap naar ‘windows 7’, niets gaat nog naar behoren.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten