Skip to main content

Ik ga rijk worden!

Wanneer ben je nu eigenlijk rijk?  Vroeger dacht ik altijd dat ik rijk zou zijn als ik:

  • niet meer moet gaan werken
  • in decadente luxe kon leven, tot aan mijn laatste snik

Welnu, dat zit er niet in.  Maar toch zal ik rijk worden!  Maar ik heb mijn definitie wat bijgesteld.  Ik ben rijk als ik:

  • niet meer zoveel moet gaan werken
  • comfortabel kan leven

Die vrijheid is voor mij allesbepalend.  Ik streef ernaar om ooit minder te moeten gaan werken.  Of ik dat dan ook effectief zal doen, dat zien we dan wel.  Maar als ik zo nadenk over mijn leven en mijn bestedingspatroon, dan weet ik dat het mogelijk is om in de niet zo verre toekomst (een mensenleven duurt wel even, dus dat is relatief) een hele hoop vrijheid te hebben.

Goed leven, en tijd hebben om ervan te genieten, daar streef ik naar.  Niet op een uiterst linkse manier, we zijn niet tegen consumptie.  Ik ben ook niet tegen luxe, ik hou er zelfs van.  Maar op een bepaald moment is het goed zo.  Als je een landgoed hebt, dan moet je genoeg inkomsten hebben om dat te onderhouden.  Als je een tv van 5.000 euro hebt, dan moet de volgende dat ook weer kosten.

We maken onszelf voor een stuk wijs dat meer luxe automatisch leidt tot meer geluk.  Dat klopt voor een stuk, maar daar is een grens aan.  Als ik mijn huidige levensstandaard nog een beetje kan opkrikken, dan is het goed voor mij.  Ik wil nog een mooi huis om kinderen in groot te brengen en ik wil die kinderen alle kansen geven.  Dat lijkt veel, maar dat is het niet echt, toch niet op financieel vlak. Het is een beperkte ambitie, toch op dat vlak.  De échte ambitie ligt in het feit dat ik dat zo rap mogelijk wil bereiken, en dat ik dat vervolgens zo rap mogelijk kan consolideren.

Hoe gaan we dat doen?  Inkomsten vergroten en uitgaven verminderen.  Zo simpel is het.  Die inkomsten wil ik verhogen zonder al te veel moeite, die uitgaven wil ik verminderen zonder op comfort in te leveren.

Maar ik voel dat het gaat lukken.  En de reis die ik daarvoor ga ondernemen, die kan je op deze site volgen.

Een uitgebreider stuk over hoe ik rijk wil worden, en hoe ik dat plan te doen, kan je hier vinden.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten