Skip to main content

Infoavond bij de bank: free beer!

Net terug van een infoavond bij de bank.  Een grootbank, zo eentje met een groen logo en sterretjes.  Ik ben daar geen klant, maar Da Girl wel. Dat zit zo: elke maand houden we een beetje van ons loon in en dat staat op een eigen rekening. Door haar verleden zit Da Girl bij die grootbank, en die hadden een infoavond over huizen kopen en van die dingen.

Wij dus daar naartoe, gezellig met z’n tweetjes.  Zo komt een mens nog eens buiten. Geen idee aan wat we ons moesten verwachten, en met een open vizier. Zo hoort dat. Het begin was veelbelovend: we kregen gratis bier! Daarmee kunnen ze al niets verkeerd doen, dat kan je denken. Na enkele minuten in de ontvangstruimte wat heen en weer schuifelen was het dan de hoogste tijd, blijkbaar, voor een presentatie.

Vlotte presenteerders, en goed gebracht, daar moet ik eerlijk in zijn. Natuurlijk weer dat praatje over de historisch lage rentevoeten, en dat het nu het moment is om een huis te kopen. Allemaal goed en wel, maar als iedereen zo denkt, dan betaal je natuurlijk vreselijk veel voor dat huis. Ik maak me dan altijd volgende bedenking: “als de rentevoeten stijgen, dan is het niet meer het goede moment voor velen => minder kopers => lagere prijzen”. En als ik dan een hoop cash heb, dan moet ik minder lenen. En dat is voor iedereen goed.

Dus iets te veel clichépraat naar m’n zin, en ik had niet anders verwacht. Het was een avond om klanten te binden en de verkoopstechniekencursus in de praktijk te brengen. En dat is hun volste recht. Ik zou hetzelfde doen.

De kantoordirecteur wist ook nog te vertellen dat hij weet dat een rekening elders gratis is, maar dat hij ervan overtuigd is dat zij dat geld waard zijn. Dat heb ik onthouden, want die uitspraak zal hij mogen waarmaken. En dat kan op twee manieren: door me info te geven die niemand anders me kan geven (en waardoor ik dus geld uitspaar), of door me op de andere producten tarieven te geven waar niemand anders onder kan. Als die rekening 3 euro per maand kost, dan wil ik 4 euro terug, op termijn, minstens.

En dan nog iets waarvoor ik eens ga kijken: het langetermijnbouwsparen of zoiets. Fiscaal interessant, tot 2.200 euro per persoon, gegarandeerde opbrengst van 2,5%. Da Girl doet dat al, en ik zit met cash waar ik geen blijf mee weet. Ooit zal ik dat nodig hebben om een huis te kopen, maar net daarvoor dient die spaarformule. Dus dat geld zit dan vast, maar precies voor die reden waarom het nu gespaard wordt. Toch eens van naderbij bekijken, want dat is geld dat misschien zo voor het rapen ligt.

Slotsom: gratis bier, vlotte presentaties, clichépraatjes, een stoffen winkeltas, notablokje, een pen en de opdracht om dat langetermijnsparen eens van dichterbij te bekijken. Binnenkort eens langsgaan met ons nieuw huishoudbudget, en eens kijken wat ze zoal in een persoonlijk onderhoud weten te vertellen.

En nu ga ik verder werken aan die bestanden, het ziet er al goed uit, dat kan ik nu al vertellen. Later meer daarover.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten