Skip to main content

Jaja, een impulsaankoop!

Lang geleden dat ik nog eens een impulsaankoop heb gedaan, maar dit weekend was het toch van dat. En als we het doen, dan onmiddellijk op de juiste manier. Ik heb iets gekocht op de impulsaankoopsite der impulsaankoopsites, namelijk ibood! Voor zij die de site niet kennen: op ibood kan je elke dag een “superkoopje” doen. Allerhande dingen die een mens nooit nodig heeft aan wegwerpprijzen.

Mijn buit tot op heden (ben al een paar jaar klant): 3 miljoen batterijen (of toch ongeveer), een draadloos toetsenbord dat ik niet gebruik, een EHBO-kit en ik verwond mezelf nooit én een slipcursus die ik niet gevolgd heb. En sinds dit weekend is er daar nog iets bijgekomen: een fietsslot.

Nu, een fietsslot is niet echt een nutteloze aankoop. Ik heb een fiets, ik stal die overdag aan het station en ik zou niet graag hebben dat die gestolen wordt. Stond mijn fiets dan tot op heden onbewaakt? Natuurlijk niet! Maar het slot dat nu de pikkedieven moet tegenhouden is niet echt fameus. Het slot was gekocht in een periode dat ik mijn fiets niet aan het station moest achterlaten, en eigenlijk ziet het er vreselijk “cheap” uit.

Ik was dus al een tijdje aan het nadenken om eens te investeren in een slot. Maar een beetje deftig slot vind je niet onder de 50 euro. Tot een paar dagen geleden op ibood een fietsslot gepresenteerd werd voor 25 euro, inclusief verzendingskosten. En het is zo’n massieve ketting waarmee je ook een traktor uit een halve meter slijk kan trekken. Het ziet er dus goed uit en ik ben in blije verwachting. Half augustus zou het geleverd moeten worden. Op foto zag het er zeer goed uit, met zo allerlei kwaliteitslabels waar een normale mens niets van kent. We zullen dus zien.

Maar die ibood, dat is me toch een verderfelijk oord. Toen ik dat pas ontdekt had, was ik iedere morgen benieuwd wat de aanbieding van de dag zou zijn. En er was zelfs sprake van een ontgoocheling als het iets was wat ik niet nodig had. Ik wilde dus blijkbaar heel graag kopen, indertijd. Ondertussen is dat fel afgezwakt. Ik krijg nog wel elke morgen de mail, en ik kijk nog wel, maar ik zie vaak gewoon dingen die ik nodig heb. En ik heb eigenlijk gewoon niet meer veel nodig.

Nu, ik zie nog altijd bij de reacties op ibood mensen bijna kwaad worden als het iets is wat ze niet nodig hebben. Mensen willen dus gewoon hun geld uitgeven, en zijn kwaad als dat niet lukt. En vroeger had ik daar ook last van. Waarom dan nu niet meer? Voer voor psychologen.

Anyhow, laat jij je nog vaak vangen aan impulsaankopen? Voel je je daar dan dagenlang schuldig over? Of net niet?

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Jaja, een impulsaankoop!

  1. Titel van het artikel is verkeerd. Je hebt immers iets gekocht dat je toch nodig had en dat aan een goede prijs. Dat het van de ultieme impuls-buy website komt … So be it! :)

    Ik heb een tijdje geleden wat boeken gelezen over minimalisme en daar toch veel uit geleerd. Als IT-nerd stapelden gadgets zich op, als hobby-fietser stond ik met 2 fietsen in het tuinhuis. No more!

    Ik heb heel wat spullen verkocht, naar het containerpark en/of kringloopwinkel gebracht. De opbrengst heb ik op de spaarboek gezet, weeral een maand huur minder! En eerlijk gezegd: ik voel me er een pak beter bij. Je hecht veel meer belang aan de dingen die overblijven na zo’n opkuis.

    Sindsdien ook geen impulse buys meer.

  2. Wij hebben laatst een tv in de aanbieding gekocht voor op ons terras. Zochten al langer maar alle tv’s te duur. Deze 285 euro. Flatscreen en juiste maat. In de winter gaat hij naar zoonlief en ‘s zomers weer naar buiten.

    1. Awel Pedro, uwe nonkel heeft zo een fietsslot gewonnen toen hij zijn fiets hier bij ons liet merken: héél veilig, je kunt er bij wijze van spreken ene z’n hoofd mee inslaan en het weegt veel,dat zijn de nadelen maar het supervoordeel is: het is het enige echt veilige fietsslot en het is daar toch om te doen hé?

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten