Skip to main content

Lezen op zondag

Het is zondag vandaag en het is een druilerige dag. Zo’n dag waarvan je je misschien afvraagt hoe je die nu weer moet gaan vullen. Geen nood, ik ben er om je te helpen. Vanaf nu op druilerige zondagen: leesvoer. Dingen die ik tegengekomen ben op het internet en die ik graag met je deel. En allemaal over geld, geld, geld.

 • Geld is vies: letterlijk. Een smerig iets wat je daar in je handen hebt
 • Snel geld verdienen? Sommigen overkomt het door gewoon op straat te lopen.
 • 10 tips om impulsaankopen te stimuleren. Veel mensen willen minder impulsaankopen doen, en gelijk hebben ze. Maar de winkeliers proberen toch om je tot die aankopen over te laten gaan. Als jij weet hoe ze dat doen is de kans groter dat je je er niet meer aan laat vangen. Geen dank.
 • Financiële opvoeding = seksuele opvoeding. Een vergelijking die wel eens zou kunnen kloppen. En als de katholieke scholen er in slagen om geld op dezelfde manier voor te stellen als dat ze dat met “het liefkozen” doen, dan zal er geen verspilzucht meer zijn bij de volgende generatie.
 • Bereken je “Finoscore”. Testjes: ik ben er dol op. Maar wat ik bij deze test ook invul, ik kom er altijd op uit dat mijn financiële gezondheid niet al te goed is. En vervolgens zie ik een grote knop waar ik op moet drukken om een afspraak te maken met iemand die dat allemaal in orde gaat brengen. Kan iemand me laten weten of hij meer haalt dan 50%? Volgens mij is die test gewoon een sluwe marketingtruc.
 • Waar steek jij je geld? Vrouwen krijgen er binnenkort een optie bij. Maar hoe betaal je dan? Ook een manier natuurlijk om je geld minder vlot uit te geven.
Zo, geniet nog van je zondag. En laat even weten hoeveel jij op die “finoscore” haalt. Ik blijf erbij: volgens mij is het een lepe marketingtruc.

 

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

13 gedachten over “Lezen op zondag

 1. Finoscore: 27% Uw financiële situatie ziet er niet gezond uit. Maar dat betekent dat er veel ruimte voor verbetering is. We zijn er zeker van dat u door de juiste financiële keuzes te maken een betere financiële toekomst tegemoet kunt gaan.

  Grootste problemen volgens de test:
  – ik huur
  – ik ben niet van plan in de nabije toekomst (wat is dat trouwens, de nabije toekomst) een huis te kopen
  – ik spaar in totaal te weinig, maar ik doe wel aan pensioensparen
  – U hebt een financiële buffer van meer dan 3x uw maandinkomen

  … Toch vind ik 27% een heel erg lage score. Maar bon.

  1. Ik zou me er eerlijk gezegd niet te veel van aantrekken… Wel een prachtige strategie van dat bedrijf: we buizen iedereen en presenteren ons als diegenen die de oplossing gaan brengen.

   Ik ben financieel kerngezond, maar ze buizen me enorm. Waarschijnlijk in de hoop dat ik met mijn geld bij hun ga aankloppen. Doe ik dus niet

 2. Met 200000 op de bank en 1750 euro per maand sparen kom ik nog niet boven de 50% uit, 46% was de score. Ik heb niet eens gekeken naar hun goede adviezen waarschijnlijk adviseren ze om eens te gaan beleggen……

 3. Ik kan in mijn naam de vragenlijst niet invullen want ze zijn bij hun meerkeuze antwoorden vergeten dat er ook een categorie ‘huisvrouw/huisman’ bestaat en de pensioenleeftijd heb ik nog niet bereikt. Ook wie werkloos is, kan niet invullen…. Ik heb dan de gegevens beginnen ingeven alsof mijn man de lijst zou invullen maar ik ben met invullen gestopt als de bedragen van tegoed op spaarrekeningen, kasbons, tak 21….. moet worden ingevuld. Je weet maar nooit wie die gegevens ziet en/of ze niet kunnen misbruikt worden. Neen, voor mij hoeft het niet als ik al die gegevens moet invullen.

  1. Bedankt voor de award. Ik ga er iets mee doen, maar weet nog niet goed wat. Maar alleszins bedankt!

 4. Hoera! Ik haalde 68% score, maar moest toch maar contact met hun opnemen.
  Ik heb de test dan wel niet helemaal eerlijk ingevuld ;) Ik gaf bijvoorbeeld aan dat ik na mijn pensioen graag €1000 per maand tot mijn beschikking wil hebben en nu dat bedrag per maand spaar. Dat zijn natuurlijk grote wensen met een iets meer dan modaal inkomen (zoals dat in NL heet) en 4 kinderen.

  Combineer het eerste leespunt met het laatste: BBBRRRR. Ik bedank!

 5. Slechts 37% hier, ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat ik weinig spaargeld heb en nergens in beleg. Dank je voor het leuke leesvoer.

 6. Hallo dames en heren, ik ben Jan van Finotheker. Fijn om jullie reacties hier te lezen. We moeten er niet flauw over doen, de finoscore is inderdaad ontworpen om mensen te laten kennis maken met onze diensten. Toch wilden we met de finoscore mensen ook meer inzicht geven over hun financiële situatie. Hopelijk is dat wel gelukt. In elk geval gaan nagaan of we de berekening achter de finoscore niet wat minder scherp kunnen afstellen. Veel succes nog allemaal bij het nemen van financiële beslissingen. En PEDRO, bedankt voor je BLOG artikel!

  1. Welkom op teljecenten.be, Jan van Finotheker. Maak het je gemakkelijk en neem iets voor te drinken.

   Fijn dat je langskomt. Misschien dat het volk dat hier rondhangt nu niet meteen jullie doelgroep is en dat die test inderdaad wat te scherp afgesteld staat. Mij lijkt het ook dat iedere mens anders is, en dat er geen universele perfecte formule bestaat voor een financiële huishouding.

   Ook mis ik, als cijferman, een berekeningswijze van dat cijfer. Ik krijg gewoon boenk een cijfer op m’n bord, en dan ben ik nog gebuisd ook.

   De bedoeling van teljecenten.be is onder andere om mensen bewust te maken van hoe reclame je probeert te beïnvloeden. Jullie test leek me een prachtvoorbeeld: lage scores doen mensen denken dat ze niet goed bezig zijn, en jullie zouden daaraan kunnen verhelpen. Echter, ik ben er niet van overtuigd dat een lage score ook daadwerkelijk betekent dat je niet goed bezig bent. Het wil natuurlijk ook niet zeggen dat je dan wel goed bezig bent.

   Ik vind het goed gevonden, maar mensen als mijzelve krijg je er niet mee over de streep getrokken. Maar zoals ik al zei: ik behoor misschien niet onmiddellijk tot jullie doelgroep.

   1. Beste Pedro, in principe behoort iedereen tot onze doelgroep. Finotheker wil financiële planning juist toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. En of iemand financieel goed bezig, daarin heb je gelijk, dat is heel subjectief.
    Maar als we zeggen dat de meesten financieel meer zouden kunnen bereiken, dan menen we dat ook echt. En blijkbaar onze eerste klanten met ons: lees maar eens op onderstaande link, waar échte klanten ongecensureerd getuigen over hun ervaring. http://www.finotheker.be/nl/getuigenissen In elk geval probeer jij de mensen hier ook slimmer te maken, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Dus doe zo verder!

 7. U behaalde 69%
  Uw financiële gezondheid ziet er op het eerste zicht niet slecht uit. Maar er zijn nog heel wat zaken die beter kunnen. Kleine details die u veel geld kunnen opbrengen en uitzicht geeft op een betere financiële toekomst.

  Ok dit is nice :-)

  Eigen huis
  Voldoende spaargeld
  Geen kids
  Lage kosten
  Pensioensparen

 8. Gisteren (zondag) ben ik ‘s morgens naar een leuke kinderbeurs geweest (Petit Bazaar) waar ik voor de kinderen een fotosessie gepland had bij een bevriende fotografe. In de namiddag bezoek gekregen van mijn ouders en nichtje en neefje voor de koffie. Rond 15u gaan zwemmen met het hele gezin en ‘s avonds lekker lui voor TV. Niet veel tijd gehad om te lezen dus, ik lees jullie conclusies wel :-)

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten