Skip to main content

mei 2012: chaos troef

Het overzicht van de financiën van mei 2012 heeft wat vertraging opgelopen. Er is dan ook heel wat gebeurd: ik heb mijn ontslag gegeven, het vakantiegeld werd gestort (en dat van mijn vorige en weer huidige werkgever ook), er waren onverwachte kosten, feesten allerhande, …

Een atypische maand dus, en daar hou ik niet zo van. Maar dankzij mijn systeem er toch in geslaagd om een overzicht te vinden én te bewaren. Maar ik ben blij dat mei erop zit.

Maar genoeg getalmd, de keiharde cijfers in rapportvorm (rapport mei 2012) en hieronder een woordje uitleg:

INKOMSTEN: + 739 euro

Slecht gebudgetteerd Pedro? Dat is toch een heel verschil? Neen, eigenlijk niet slecht gebudgetteerd. Ik kon niet voorzien dat ik mijn ontslag zou geven. En dat ontslag is de oorzaak van die hogere inkomsten. Ik kreeg in mei immers volgende uitbetalingen:

 • vakantiegeld werkgever 1 (2011)
 • vakantiegeld werkgever 2 (2011)
 • vakantiegeld werkgever 2 (2012)

Bij werkgever 1 heb ik onbetaald verlof genomen in de loop van vorig jaar. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik afgelopen maand een volledig vakantiegeld ontving. Fijn fijn, een ferme meevaller.

De maanden die ik in 2011 bij werkgever 2 gewerkt heb, daar kreeg ik mijn vakantiegeld van, evenals voor de maanden die ik in 2012 voor werkgever 2 gewerkt heb. Dus aan vakantiegeld alleen heb ik dit jaar bijna 620 euro meer ontvangen dan begroot. Uiteraard moet ik daar volgend jaar rekening mee houden: ik zal immers enkel vakantiegeld krijgen voor de maanden juni-december 2012. Een half vakantiegeld dus.

Ook da Girl kreeg haar vakantiegeld. Dat maakt dat er in mei een hele hoop geld (meer dan 5.600 euro!!!) is binnengekomen, en dat is wel fijn. Was het maar elke maand zo.

VASTE KOSTEN: – 127 euro

Aiaiaiaiai, rode cijfers. Dat ziet Pedro niet graag. En allemaal de schuld van de wagens. Keuringskosten (niet gebudgetteerd) en een herstelling aan de wagen van da Girl (ook niet gebudgetteerd). Volgend jaar toch maar rekening mee houden. Nog een geluk dat we nog een meevaller hadden van 100 euro voor de autoverzekering van da Girl.

LEEFGELD: – 89 euro

Dat is nu al de derde maand op rij dat we nipt niet toekomen. Weer wat feesten, drie tankbeurten (bijna 200 euro verdorie), Pedro die blijft roken (echt wel eens mee stoppen, Pedro).

=> SPAARGELD: + 524 euro

Nu ja, door dat hoge inkomen van deze maand valt alles nog heel goed mee. 500 euro meer gespaard dan gebudgetteerd. Dat is wel leuk. In totaal hebben we nu 30.800 euro gespaard (door de jaren heen). En dat is 1.330 euro meer dan verwacht! Jammer dat ik dat nodig zal hebben om mijn “loonloze” maand juni te overbruggen. Maar ik moet niet zeuren, ik wist dat dat het gevolg ging zijn. En die vakantie deed deugd!

Vooruitzichten juni 2012

 • Pedro heeft geen inkomen (eind juni terug eerste loon, maar dat gaat naar het budget van juli)
 • weinig leefgelduitgaven: geen heel grote feesten, de voorraadkasten zitten propvol
 • teruggave huurlasten: door wat problemen met de syndicus blijft dit maar aanslepen. Maar da Landlord liet me weten dat we in de loop van de maand juni zo’n 400 euro zullen terugkrijgen (en dat is gebudgetteerd op 0, whoehoew!)

Ben dus blij dat mei voorbij is, en juni mag ook snel passeren. Ik wil terug een inkomen!

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 gedachten over “mei 2012: chaos troef

 1. Over de 200 euro benzine: Ik doe elke maand geld in een benzinepot en gebruik dat geld dus om te tanken. Zo hakt een onverwachte reis nooit zo in mijn plannen. Geeft rust in het hoofdje :-)

  Succes alvast in je nieuwe job!

  1. strak plan. Maar eigenlijk heb ik al potjes genoeg, en nog een boekhouding erbij is van het goede teveel. Eigenlijk komt het hierop neer: veel tanken is geen extra spaargeld, veel fietsen wel. In juni gaan we veel fietsen.

   En mijn nieuwe job is eigenlijk mijn oude job. En ik mocht terug binnen! Stel je voor.

   1. Haha ja ik heb ook veel potjes. Maar ik heb ze in Excel, en het totaal staat op een spaarrekening. Elke maand gaat er een bedrag op, en ik haal er weer vanaf wat ik nodig heb, bijvoorbeeld 1 x per jaar nieuwe lenzen, af en toe de kapper en dus benzine. Hoe meer ik overhoud, hoe minder ik volgend jaar per maand hoef in te leggen. Maar fietsen is ook een strak plan, zeker met mooi weer!

    Je bent gewild! Kan me voorstellen dat het een hoop rust geeft.

 2. Toch mooi hoor, ondanks een zielige maand in het vooruitzicht al een heel mooi spaarboekje!

  En vervelend van die benzine hé, wij budgetteerden 150 euro per maand (gebaseerd op vorig jaar) maar zitten tegenwoordig aan 205 euro per maand, grrr

  1. Ach ja, die naft. We overleven dat wel, maar dat is gewoon een hele hap uit het budget. Toen ik in 2004 begon te werken moest ik elke dag 160 km rijden. Maar toen stond de diesel aan 80 cent. Nu zou dat gewoon onbetaalbaar zijn.

   En die spaarboek zal inderdaad van pas komen. Eigenlijk is het de beste investering die ik ooit gedaan heb.

 3. Ik twijfel zelf heel erg of ik mijn ontslag zou geven. Zou jij misschien willen vertellen waarom je toch teruggegaan bent? Of heb je nu een andere job gekregen misschien bij je oude werkgever?

  1. Bij mijn oude werkgever (waar ik nu terug ben) kon ik in een zeer goede verstandhouding vertrekken. Mijn baas had me toen al gezegd dat ik altijd terug mocht komen.

   Die andere job liep niet zoals verwacht dus heb ik besloten om daar te stoppen. Beter voor mij en de organisatie, daar ben ik van overtuigd. Ben terug gekeerd naar mijn oude functie. Maar wat blijkt nu? In dat half jaar dat ik daar weg was is daar een heel nieuw “doorgroeitraject” opgestart, net één van de redenen waarom ik daar vertrokken was. Dus dat is dan weer een meevaller

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten