Skip to main content

Nieuwe rubriek: mopperen op maandag

Deze week kreeg ik van één van mijn lezers een mail waarin die zich zorgen maakte over mij. Ik citeer:

Beste Pedro,

Al enkele maanden kom ik met veel plezier de artikels op je site lezen. Maar de laatste tijd maak ik me zorgen: ik lees alleen nog maar gejammer en geklaag, en dat is een groot verschil met vroeger. Ik hoop dat alles goed met je gaat, en dat je snel je blij gemoed weer terugvindt.

Ik ben dan maar eens mijn artikels beginnen nalezen, en ik kan de lieve lezeres enkel gelijk geven. De vrolijkheid spat er niet meer van af, integendeel. Maar er is niets met me aan de hand hoor, integendeel. Ik voel me nog altijd geweldig, en ik sta positief in het leven. Dat “blij gemoed” (fantastisch om zoiets te lezen, prachtige taal) is er nog altijd, en misschien wel meer dan ooit.

Maar ik schrijf natuurlijk een blog over centen. En daar is de laatste tijd natuurlijk weinig goed nieuws te halen: lage rentes op de spaarrekening, belastingen die zeker niet zullen dalen. En dat komt door de crisis, en die crisis is nog lang niet voorbij, integendeel. Maar we moeten niet lopen mopperen ganse dagen. Kritisch zal ik blijven, maar als het nieuws mij op het gemoed slaat, dan zal ik niet meer lopen zagen tegen de overheid, vakbonden, werkgevers en God weet wat nog allemaal.

Al moet dat af en toe wel van mijn systeem, en daarom heb ik besloten om dat op vaste tijdstippen te doen. Als er nog gemopperd, geklaagd, gezeurd en gezaagd wordt, dan zal het op maandag zijn. En enkel op maandag. En heb ik op maandag niet gemopperd, dan zal ik dat de rest van de week ook niet meer doen. Dan is het wachten op de volgende maandag.

Nu, als ik mopper op maandag, dan zal ik mij ook volledig laten gaan. Dat moet je me ook nog gunnen. Maar dan is het ook volledig uit mijn systeem, dat beloof ik je.

Zodus: mopperen op maandag, en gezond kritisch zijn op de andere dagen. Beloofd. Akkoord?

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Nieuwe rubriek: mopperen op maandag

  1. Ugh. Een maandag is al erg genoeg, eerste dag van de werkweek enzo :-) Nuja, voor jou binnenkort natuurlijk niet meer (onze collectieve droom van financiële onafhankelijkheid en jij die met rasse schreden vooruitgaat en ik achteruit ;-))

    1. Ajamaja, net daarom, Elke! Maandag is sowieso een baaldag, als het al geen k*tdag is. Dus mopperen we daar nog wat bij. Dus alle geklaag en gezaag -> op maandag. Tegen het weekend zijn we dan in zo’n geweldige “mood” dat dat niet meer stuk kan. Dan ben je de ellende van het begin van de week al lang vergeten.

      Rasse schreden vooruit? We zijn er helaas nog lang niet. Denk er trouwens net aan dat er hier al drie maanden geen update meer is gekomen. Begin november dus een overzicht van augustus t.e.m. oktober. We zijn wel vooruit gegaan, maar we zijn er nog lang niet, je zal wel zien.

      Dus: mopperen doen we op maandag. Afgesproken?

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten