Skip to main content

Oooh, wat ben ik belangrijk!

Een paar dagen stil geweest hier, en daar is een goede reden voor: het hoofd zat vol met een huis, en dat is uiteindelijk niets geworden. Misschien later meer daarover. Maar na een zoveelste ontgoocheling voel je je toch wel wat slecht. Heel slecht zelfs.

Maar dan heb je de toffe mensen van de “snelkredietbedrijven” natuurlijk nog om je op te beuren, en deze morgen was het van dattum: een pracht van een direct mailing in mijn brievenbus. Een A4-enveloppe, met een folder die mijn zelfbeeld ineens omhoog krikte. Ik laat je meegenieten:

Op de voorflap: “persoonlijk en vertrouwelijk dossier“. En een vermelding van de afzender: de heer B., “commercieel directeur”. Dat begint dus al goed: ik krijg iets heel persoonlijks van de “commercieel directeur”. Dit kan niet anders dan belangrijk zijn.

Op de binnenflap enkele slagzinnen: “Uw geld binnen de 48 uur”, “Vrij te gebruiken”, “Maandelijkse aflossingen vanaf 28 euro per maand” en wat mij helemaal enthousiast maakt: “U hoeft zich niet te verplaatsen“. Yeah! Als ik dat zo lees: omzeggens gratis geld, en ik hoef m’n zetel niet uit. Boeja!

Verder in de map: een brief! Ik krijg graag brieven, nog liever dan mails. En de brief begint als volgt: “Zoals voor velen van ons maken de maandelijkse facturen, onverwacht hogere uitgaven of dringende aankopen het lastig om het budget goed te beheren“. Wat een schabouwelijk Nederlands en hey, het klopt niet! Maandelijkse facturen zijn ingepland en voorzien, voor onverwacht hogere uitgaven is er altijd een buffer en ik heb nooit DRINGENDE aankopen. Nooit. Ik koop niet graag, en dat maakt dat geen enkele aankoop dringend is.

Dat bedrijf biedt mij dus een geldreserve aan van 5.000 euro. F*ck sech, 5.000 euro. Die reserve heb ik zelf, jammer dus voor het ongetwijfeld fijne bedrijf.

Maar eigenlijk word ik bijna woest van dergelijke mailings. Ten eerste vraag ik mij af waar ze mijn adres vandaan hebben. En er schiet mij net iets te binnen: ik krijg van dat bedrijf regelmatig mailings sinds ik het aan de stok heb met Intrum. Zou het? Zou het ene smerige bedrijf mijn gegevens verkopen aan het andere? Het ene gewetenloze bedrijf maakt mij bang en het andere komt af met dé oplossing (aan een rentevoet van 12,50%, alstublieft!). Als dat geen mooi toeval is!

En ten tweede: de toon van die mailings staat mij niet aan. Ik word opgehemeld, het wordt voorgesteld als de normaalste zaak van de wereld als ik iets wil kopen waarvoor ik geen geld heb. Ik hoef me daar niet voor te schamen, neenee! En ik hoef tegenover niemand verantwoording af te leggen, dat staat er ook letterlijk: “Wij zullen u nooit vragen wat u met uw geld gaat doen“. Aaargh.

En ten derde: nergens staat er een deftige simulatie of een manier van berekenen. Je kan dus 5.000 euro lenen, en geen idee hoeveel je uiteindelijk moet afbetalen. En dat kan op enkele minuten geregeld worden via hun site, want daarvoor krijg je zelfs een “persoonlijke toegangscode“. Maar je moet eens naar de site gaan van zo’n bedrijven: ook daar vind je geen deftige simulaties terug.

Dit soort praktijken mag van mij verboden worden. En niet alleen omdat ik dat zo erg vind voor de “zwakkeren” in de samenleving, maar vooral omdat ik het vies vind van zo’n bedrijven. Is het nu zo moeilijk om op een propere manier geld te verdienen?

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

9 gedachten over “Oooh, wat ben ik belangrijk!

 1. Ik vind het al knap van jou dat je de moeite neemt om zo’n rotzooi te lezen. Als ik al zo’n onzin lees dan knikker ik het direct bij het oud papier. Ben benieuwd naar je belevenissen van het huis dat niets is geworden.

 2. Jammer dat het niets geworden is met dat huis. Het positieve is dat jullie wel nog een spaarrekening hebben nu.
  Omdat er over Belgische hypotheken bijna niks te vinden is en omdat het mij momenteel zo veel bezighoudt, heb ik mijn blog volledig vernieuwd. “Toekomst zonder hypotheek”, wel nog op de oude url. Ik heb al een eerste schets van de situatie gemaakt. Misschien intereseert het je wel, met het oog op jullie vastgoedplannen.

 3. @ Vlijtig: het is stof voor een artikel, dat laat ik niet liggen. Dat huis heeft er even diep ingehakt, ik heb nog geen zin om erover te schrijven. Misschien komt dat wel de volgende dagen.

  @ Kim: sinds mijn laatste artikel niets meer ontvangen. Spannend!

  @ Nena: een gevulde spaarrekening zelfs! Aha. Veel succes met je “nieuwe” blog, ik volg ‘m zeker. Ik zet ‘m zelfs op m’n blogroll.

 4. Heb dezelfde ‘brief’ gekregen. Je wordt inderdaad overvallen met directe cash, grote bedragen, binnen de 24 uur, … Bah. De overheid zou beter zulke zaken aanpakken in plaats van bijvoorbeeld hun halfslachtig beleid omtrent online gokken, waar ze uiteindelijk gewoon een graantje van de poen wil meepikken. Hier mikken de ‘bedrijven’ op de simpele mensen, mensen die reeds schulden hebben, … Niet moeilijk dat zoveel mensen met torenhoge schulden rondlopen.

  Toen ik die ‘brief’ vasthad, zei ik hetzelfde tegen de madam. Smerig, maar realiteit.

 5. Zou het misschien kunnen dat je op een link die tussen je tekst verschijnt, geklikt hebt?

  1. Had ik nog niet gezien, maar inderdaad, het zijn die reclames die veel mensen in de schulden steken. Uw banners toch maar beter checken Pedrito ;)

   1. Hmmmm, het probleem is dat ik die advertenties niet zelf kies. Als je over iets schrijft dan krijg je er reclame over op je site. Eens nakijken of ik die bedrijven er uit kan filteren.

 6. Mooi artikel en mooie reclame onderaan die erbij hoort :p
  Ik weet niet of jullie hetzelfde zien dan ik dus hierbij de tekst,

  24/7 geld lenen , krediet
  Credit-vite.BE/geld-zonder-bank24u
  Lening of Krediet tot 99.000€ Lenen zonder bank; op uw rekening:

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten