Skip to main content

Opgelicht door de kapper?

Da Girl en ikzelf wonen nu een goed jaar samen, en ik moet zeggen dat dat heel vlotjes gaat. Ook op financieel vlak: we praten daar open over, we denken daar vaak hetzelfde over. Dus we raken overal uit en zware discussies zijn er zelden of nooit geweest in dat jaar. We hebben ook besloten om ons beider loon op dezelfde rekening te storten en we betalen daar alles samen van. Maar natuurlijk heeft een vrouw kosten die een man niet heeft. Ik betaal daar graag voor mee, maar dan moet het wel schappelijk blijven natuurlijk.

Zo zijn er de kosten voor persoonlijke hygiëne. Ikzelf heb genoeg aan douchegel, wat wax voor in m’n haar, scheergerief en een gezonde portie deodorant. Vier à vijfmaal per jaar naar de kapper, en dat voor 13 euro per beurt. Een vrouw heeft toch heel wat meer producten nodig, en gaat ook wat vaker naar de kapper. En die kapbeurten kunnen een serieuze hap uit het budget zijn als je niet oplet.

Zaterdag was het weert tijd voor een onderhoudsbeurt van het kapsel van mijn fantastische levensgezellin. Maar goed dat ik wist dat ze geweest was, want ik ben zo’n man die het amper zou zien als het haar geverfd is in fel oranje. Maar ze kwam dus terug van de kapper, en na het complimentje dat dan van ons, mannen, verwacht wordt, was het tijd om eens te vragen wat dat kost, zo’n kapbeurt.

En ja, toen kwam de kat op de koord, de aap uit de mouw en nog wat andere beesten uit of op andere dingen. 100 euro! Hevig binnensmonds vloeken, dat was het enige wat op dat moment nog lukte. Maar ik kon me vergissen, en dus was het tijd om dat kapsel eens onder de loep te nemen.  Maar er bleek geen gouddraad in verwerkt. Dus dat kon de verklaring niet zijn. Ook was er geen speciale constructie met zilveren stokken te vinden op dat mooie hoofd. En toch 100 euro.

Voordat wij samenwoonden, ging da Girl naar de kapper bij haar ouders in de buurt. Die buurt ligt op zo’n 45 kilometer van onze buurt, en ik vond het dus al te gek dat ze daar naartoe bleef gaan. Ik vind dat niet te verantwoorden. Het moet toch perfect mogelijk zijn om een kapper te vinden in onze buurt, die ook aan menselijke tarieven werkt. Daar was ze mee akkoord, en dus begon ze in haar nieuwe buurt een kapper te zoeken. Met het gekende resultaat van 100 euro.

Ok, ik ben een man, en ik ken daar allemaal niets van. Maar om een standaardkapsel wat te fatsoeneren, daar moet je toch geen 100 euro voor neertellen? Dat moet toch goedkoper kunnen?

Voor dergelijk bedrag verwacht een mens toch een factuur van een zestiental bladzijden met een duidelijke opgave van de verschillende handelingen die uitgevoerd werden. Maar niets van dat alles, gewoon 100 euro te betalen, zonder iets te verantwoorden. En het eigenaardige is: in de supermarkt gaat ze voor een halve euro die teveel werd aangerekend terug naar de kassa, en terecht. Maar bij de kapper lukt haar (hihi) dat dus niet. Maar ik begrijp dat, want heel dat kapperswereldje, dat is doordrongen van dat soort activiteiten. Nergens staan de prijzen duidelijk geafficheerd, 3 seconden spuiten met de haarlakbus kost een half maandloon, het water dat je aangeboden krijgt kost je evenveel als een weekendje Parijs.

Ik was dus niet kwaad, maar we hebben wel afgesproken dat het zo niet verder kan. Dus da Girl heeft er een nieuwe opdracht bij gekregen: een kapper zoeken die een standaard onderhoudsbeurt voor maximaal 50 euro kan doen.

En aangezien ik ze natuurlijk niet aan haar lot overlaat, hierbij een oproep aan mijn fijne lezeressen: hoeveel betalen jullie voor een kapper, hoe pakken jullie dat aan? Waar op te letten? Enzovoort, enzoverder. Want zo’n dure kapbeurten, dat moet toch te vermijden zijn?

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

33 gedachten over “Opgelicht door de kapper?

 1. Denk dat mijn madam een onderhoud krijgt voor 45€.
  Als er kleuring e.d. aan te past komt, stijgt dat snel natuurlijk, want de tijd dat je moet wachten terwijl dat spul indringt rekenen ze ook aan.

  Kappers, ze zijn bijna even erg als garagisten.

 2. Kijk dat is nu iets waar mannen geen kaas van gegeten hebben. Een kappersbeurt kost inderdaad zoveel tenminste als je wil dat je haar goed geknipt en verzorgd wordt en dan is dit nog geeneens buitensporig. Hangt ervan af wat er allemaal gedaan is, wassen, knippen, kleuren, verzorging (noodzakelijk), brushen is doorgaans meer dan 100 euro.
  Zelf rij ik 45 km naar de kapper, op de boerenbuiten, niet voor de prijs want ik betaal ook ongeveer 100 euro, maar omdat ik al 35 jaar bij dezelfde kapper ga en hij heel goed is in zijn vak zowel voor knippen en kleuren.
  Een vriendin zocht en vond ook een goedkopere kapper, gevolg na een tijd was haar haar in zo slechte staat dat ze uiteindelijk bij een dure kapper moest om het weer op te lappen.

  Ja Pedro, vrouwen besteden nu eenmaal meer geld aan hun verzorging, maar dat komt omdat mannen ook liever kijken naar mooie vrouwen.

 3. Tja, vijftig euro kapper en vijftig euro schoonheidsspecialiste en alle goede cremes.

  Het zijn keuzes, mijn schuldige vind het heel normaal om van haar WAO inkomen 60 euro per zes weken aan de kapper uit te geven.
  Daar kan ik lang of kort over praten, het is haar keuze.

  Ik zeg dan, verven kun je zelf, maar o die kapster is zo leuk en lief.

  Het blijven prive afwegingen. Zuinig doen is een keuze waarin je moet groeien.

 4. 1 euro per minuut lijkt mij een goede regel. Ik betaal ook maar 12 euro, maar ze zijn er wel al op 12 minuten klaar mee :)

  Als je dan meer dan één uur in de kapperstoel zit, snap ik wel dat dat meer kost. Je gezicht is je visitekaartje Pedro, dus gun Da Girl dat gewoon ;-)

 5. Mijn man gaat elke 5 weken naar de kapper en dat kost dan EUR 28,00 per keer. Zelf ga ik elke twee maanden en dan ben ik ongeveer een EUR 35,00 kwijt soms iets meer als ze er een masker in doen oid. Als ik laat verven dan wordt het flink duurder. De keren dat we met het hele gezin gaan (twee kinderen) dan ben ik toch gauw EUR 100,00 kwijt. En dat is geen trendy kapper maar in ons eigen dorp onder de rook van Amsterdam

 6. Ik ben net naar een goede kapper geweest: 55,00 knippen en verven! Ik vond het zelf nogal duur,
  maar als ik de bedragen hieronder lees valt het allemaal nogal mee…Deze week gaan onze 3 kids: dochter 14 (lang haar) en twee jongens 10 en 12. Ben benieuwd wat dat gaat kosten…Mijn man knipt zijn eigen haar! Heeft de jongens ook altijd geknipt maar deze willen dat niet meer…Het is altijd toch een flinke hap uit je budget. Ik zou nooit meer laten doen bij de kapper dan ik zelf wil (geen extra maskertjes etc.) hoe leuk hij/zij ook is!

 7. Ik ben een vrouw, 40 jaar en ik heb een hele goede thuiskapster. Vroeger
  stond zij in een kapsalon maar ze is voor zichzelf (mobiel) begonnen.
  Ik was het van te voren zelf, knippen is 16 euro en fohnen doe ik ook zelf.
  Ze knipt fantastisch! Ik laat ook elke 6 weken highlights in mijn haar zetten,
  door mijn moeder! Met een pakje van de Hema, dat kost 5 euro.

 8. 100 euro? Daar kan ik minimaal 4 keer van wassen, knippen, fohnen en een stylingproduct in mijn haar voor krijgen. Kleuren is uiteraard duurder. Maar zelfs met kleur onderhouden kom ik echt niet op 100 euro.

 9. Ik heb jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren mijn haren zelf geknipt (pas op, ik ben een man). Maar enige tijd geleden wilde ik dan toch ook eens een andere snit (midlife crisis of die beruchte p*** pauze??? Het zou kunnen…..) Nu, in ieder geval, voor mij kost dat dan € 15 voor wassen en knippen plus een speciaal productje en nog wat gel. De snit staat me nog wel niet aan, maar het zal wel in orde komen hoop ik.
  Mijn vrouwtje gaat bij dezelfde kapster. Voor haar kost een beurt € 35. Dat is dan wassen, knippen en een permanente OF (niet EN!!!) kleuren.
  Dat schijnt dan wel zeer goedkoop te zijn, maar € 100 voor een beurtje is toch wel te veel van het goede….

 10. kapperschool-abbonement een jaar onbeperkt laten knippen voor 55 euries, verven kost een kleine kostprijs extra

 11. Het is inderdaad overdreven. De laatste keer was het bij mij 91 euro (en nee, niet in ‘t stad) voor wassen, knippen, verzorging en kleuren. Ik heb dat maar een keer of 2 gedaan en had besloten het opnieuw zelf te kleuren want dat vond ik echt overdreven duur zo om de 8 weken. Vroeger kleurde ik het altijd zelf en ga dat in de toekomst opnieuw doen dus knippen zal wel een stuk minder kosten. Dit jaar zelfs zuiniger want besloten mijn haar een tijdje niet meer te kleuren (geen idee of de grijze haren zal kunnen verdragen!). Dit laatste niet voor het geld maar omdat mijn haar kapot is na 20 jaar kleuren. En aangezien de uitgroei vettig was heb ik bij de kapper een fles shampoo gekocht van 20 euro (yep!), gelukkig wel met resultaat.
  Voor de kinderen is de prijs afhankelijk van de leeftijd: dochter 4 jaar 10 euro, zoon 8 jaar 20 euro.
  Manlief gebruikt veelal de tondeuze zelf, maar knippen bij de kapper kost niet zo veel.
  Wil ik het graag goedkoper? Graag!
  Wil ik kappers die beter kunnen knippen? Nog liever!

 12. Ik vind 100 euro veel geld maar dat wil niet zeggen dat het te duur is.
  Voor alleen bijknippen zal het veel te duur zijn maar ik betaal ook ongeveer 100 euro voor knippen, wassen en kleuren en een speciale haarbehandeling. Dan ben ik ongeveer 1 3/4 uur onder de pannen. Uurloon van een vakmens is ongeveer 60 euro per uur en dan komen de kosten er nog bij! Dus wel veel geld en toch niet te duur!

 13. Ik betaal ook zo’n honderd euro, incl kleuren. Wel verf zonder ammoniak. Zou dat alleen nooit van een gezamenlijke rekening doen :o

 14. Pfff, ‘k betaal 15 euroos voor alleen knippen, föhnen en wat wax of lak d’rin. En dan krijg ‘k nog een kopje koffie d’r bij. ‘n Uurloon van 60 euro zoals Thea noemde, dat wordt in Groningen bij een garage ofzo gerekend. Zelfs de elektriciën vraagt max 45.
  groet

  1. Ik ben hier in Groningen voor knippen en föhnen + kopje koffie voor €16,95 klaar. Ik ga ongeveer 3 keer per jaar. Ik vind honderd euro heel veel geld!

 15. Ik ben hier precies een uitzondering op de regel want ons gezin geeft niets uit aan de kapper….. Ik knip al jaren het haar van mijn man zelf met een tondeuze en hij knipt mijn haar (gewone carrécoupe). De eerste keer dat hij mijn haar knipte, was vlak voor ons huwelijk en toen was hij met de schaar ‘uitgeschoten’ in mijn pony.Ik sta dus op alle huwelijksfoto’s met een ‘kap’ van ongeveer 2 cm in mijn pony. 30 jaar later zijn we nog steeds bij elkaar en we knippen nog steeds elkaars haar….. Onze oudste heeft ondertussen al kindjes en knipt hun haar ook zelf en ze lopen er altijd verzorgd bij zonder dat het ook maar iets kost….

 16. Tja ik betaal ook rond de 100 euro voor wassen, knippen, verven en highlights. Zelf verven en highlights zetten zal allicht goedkoper zijn maar ik durf het niet aan. Straks loop ik met groen haar ofzo ik laat het liever aan de professional over. Ach vrouwen besteden het geld aan de kapper een man besteed het misschien aan iets voor zijn auto, stereo of computer ;-)
  Groet,
  Ingrid

 17. héhé, dat brengt toch wel wat teweeg, zo’n vrouwenkapbeurt. Toch nog even duidelijk stellen dat mijn mooie levensgezellin zelf verschoot van het bedrag, temeer omdat ze vroeger voor minder dan de helft bediend werd. En ik heb het nog eens nagevraagd: voor al het geld dat ze daar heeft achtergelaten heeft ze geen eigendomsbewijs van het kapsalon gekregen, terwijl een mens dat toch zou mogen verwachten als hij een bedrag achterlaat waarmee de schuldencrisis zo goed als opgelost zou zijn. Maar ik heb dus volgende opties onthouden:
  – terug naar de oude kapper, maar dan wel een gat in de ozonlaag rijden en de ijsberen hun habitat om zeep helpen
  – thuiskapper zoeken: goed idee, maar hoe daar aan te beginnen?
  – Pedro knipt het haar: zie ik wel zitten, maar ik ben nogal een creatieveling. En als ik in een creatieve bui ben, dan zie ik het wel gebeuren dat ze nadien niet meer op straat durft te verschijnen. Ik zou ook met nieuwe materialen als staal, kryptoniet en gewapend beton beginnen experimenteren
  – gewoon een goedkopere kapper zoeken: zou moeten lukken, zeker als er op voorhand een prijs afgesproken wordt
  – haar laten knippen door de kappersschool: geen slecht idee, vatbaar voor verder onderzoek
  – gewoon 100 euro blijven dokken om puntjes te laten knippen en te brushen: dat is geen strak plan

  5x per jaar 50 euro besparen is 250 euro, daarmee kan ik me een mooie gsm kopen (bedankt voor de tip, Ingrid)

 18. 100 euro is heel erg veel! Wat had ze daarvoor? Geverfd, gepermanent en geknipt?
  Mijn goedkoopste kapper kost 18 euro voor wassen en knippen, en als ik mezelf wil trakteren ga ik naar een hele dure kapper en betaal maar liefst 34 euro voor wassen en knippen.

  Ik vind de titel van dit logje trouwens kostelijk!

 19. Mijn kapper in het centrum van Amsterdam vraagt maar 16 euro. Je hoeft geen afspraak te maken en ze wassen het niet vooraf. Of föhnen extra kost weet ik niet want dat ik wil ik niet. Ik kom er maar eens in het jaar (of nog minder) dus het is elke keer wel weer spannend of het nog wel bestaat.

 20. Ik ga sinds kort naar Brain Wash, ik weet alleen niet of die keten ook in België zit. Een standaard behandeling kost € 15,00 (wassen, knippen stylen) ongeacht man of vrouw. verder kosten de extra’s zoals kleuren ook € 15,00. zo kom je niet snel aan de € 100,00.
  http://www.brainwash-kappers.nl/

 21. 100 euro is ongelooflijk veel. Toen mijn mama met een krap budget onze kapper moest betalen, kwam dat (ondertussen wel een jaar of 10 geleden) neer op 7,5 euro. Toen ik ging studeren en zelf verantwoordelijk werd voor zo’n kosten, ging ik naar de kapper voor 22 euro. Toen ik in Gent een echt goede kapper had gevonden, liep dat op tot 27 euro. In Brussel betaalde ik nu de laatste keer 45 euro. Ze zijn wel een uur met mij bezig geweest. Ik vond het nog steeds duur en denk niet dat ik ooit over dat budget zal gaan. Als je je haar wilt laten kleuren, kost het natuurlijk nog wel een pak meer.

 22. Hey, ik snap wel dat je op je centen moet letten, maar het mag geen obsessie worden. Als je vrouw hiermee gelukkig is en dit dan ook uitstraalt, mag dat toch wel iets kosten. Je wilt je vrouw toch niet op zo’n manier verliezen?

  100€ is inderdaad duur, maar er zijn factoren waar je soms niet aan denkt:
  – vaste klanten krijgen voordeliger tarief
  – als je vaak gaat, is het goedkoper per keer

  Ook moeten de prijzen verplicht zichtbaar getoond worden. Bij vrouwen worden vaak producten gebruikt, maar bij mannen wordt het volgens mij vaak in het zwart geteld.

  1. Ze verschoot zelf ook van het bedrag. En ik ben er zeker van dat ze zich niet “schuldig” ofzo voelt omdat ik er een artikel over schrijf. In het verleden lukte het haar om dat voor minder dan de helft te doen (en haar haar wordt niet gekleurd, het is allemaal redelijk standaard).

   We praten daar ook heel open over. Ik ben dan niet kwaad ofzo, maar we zoeken een manier om dat soort zaken in de toekomst te vermijden. En zij is daar helemaal mee akkoord, we zitten daar op dezelfde lijn.

 23. Jaren geleden ben ik begonnen om het haar van mijn man te knippen. Dat deed ik aan de hand van een boek en het duurde eeuwen voordat het klaar was. Inmiddels ben ik in een kwartiertje klaar. Ik knip ook onze kinderen. Afspraak is wel dat als iemand gewon graag naar de kapper wil, dat dan ook gewoon moet kunnen. Maar tot nog toe heb ik tevreden klanten.
  Zelf laat ik mijn haar groeien en als het 25cm is, gaat de staart eraf en gaat het naar haarwens. Die knipbeurt is gratis bij een aantal kappers, als het haar daadwerkelijk aan haarwens gedoneerd wordt.
  Tussendoor laat ik het of op de kappersvakschool knippen en soms hier in de buurt bij een kapper die 20 euro vraagt voor een knipbeurt (ai ai ai…). Het kleuren doe ik zelf met goede kwaliteitsverf, zonder slechte chemicaliën. Die is iets duurder, maar levert hetzelfde resultaat als bij de kapper, die nog veel duurder is. Et liefst voordat ik geknipt wordt.

 24. Amai, zonder kleuring is 100 euro echt wel duur!

  Dus zal het niet zo moeilijk zijn een goedkopere kapper te vinden :-)

 25. Hallo Pedro,

  mijn vrouw is kapster in een kapsalon dichtbij de diamantwijk in Antwerpen, en daar krijg je voor 100euro : wassen, knippen ( halflang haar), kleuren en brushen , dus als je vriendin geen kleurtje heeft laten doen is het wel duur. BTW de meeste kappers rekenen voor het minste: een toefje van deze creme, en toefje van die creme, een beetje andere shampoo, kost allemaal geld! zij krijgen ook klanten over die vloer die wel wekelijks!! die 100 € uitgeven, maar die hebbn dan ook zo’n 20kt diamant aan hun vingers zitten ;-) .Al een geluk dat ze nog geen extensions heeft laten zetten: 600euro , maar dan ben je pas na 6u terug, dus 100euro/uur ;-)

 26. 100 euro voor een kappersbeurt? Dat zou ik er persoonlijk echt niet voor overhebben! (en ja ik ben een vrouw ;-)).
  Ik ga ongeveer 3 à 4 keer per jaar naar de kapper. Per kappersbeurt betaal ik ongeveer 28 euro, en ik vind het elke keer weggegooid geld.
  Ik laat mijn haar ook nooit brushen: gewoon los drogen = evengoed droog haar en nadien moet ik toch regelrecht de fiets op, dus maakt niks uit.
  De eerste en enige keer dat ik mijn haar liet brushen was toen ik mijn paardenstaart doneerde voor de geef-om-haar-campagne (zodat er een pruik van gemaakt kan worden voor mensen met kanker). Je krijgt dan gratis een nieuwe coupe aangemeten (want minstens meer dan 20cm haar kwijt). En die kapper besloot zonder vragen mijn haar te brushen…
  Dus: wie gratis naar de kapper wil: je haar laten groeien (= minder vaak naar de kapper) en als het lang genoeg is: de schaar erin en nadien gratis een nieuwe coupe ;-)

 27. Ik ben opgegroeid in een dorpje met erg veel kappers, en heb ze allemaal uitgeprobeerd. Uiteindelijk was er maar één waar ik content van was, en ik ben dan ook de rest van mijn leven naar die kapper blijven gaan.
  Ondertussen ben ik naar de stad verhuisd, maar om naar de kapper te gaan zit ik graag een uur op de bus, en zo zie ik mijn ouders nog eens.
  Deze kapper werkt met natuurlijke producten van zeer goede kwaliteit, maar de prijs is iets minder… rond de 110 euro (knippen & kleuren). Ik ga er dan ook maar 2x per jaar naartoe, en heb het tot hiertoe steeds voor elkaar gekregen dat mijn moeder ervoor betaalde (net zoals toen ik kleintjes was).
  Eerlijk gezegd, als ik het zelf zou moeten betalen, ik zou er al lang niet meer naartoe gaan.
  Lang leve de mama!

 28. Als ik ga voor wassen en blazen betaal ik bijna 42 €, laat ik mijn haar knippen betaal ik rond de 60 €, laat ik ze kleuren betaal ik zo’n slordige 100€ en dan is het altijd en alleen de uitgroei dat de doen, laat ik er dan nog lokjes bijzetten ben echt 160 € kwijt, zijn dit dan geen abnormale prijzen en het is niet dat het een kapper is met grote bekendheid, denk alleen de personeel kost dat de prijs daar ze hoog maakt, werkt enorm veel personeel. Want echt iets speciaal is het niet maar ben er wel tevreden van. Zelf vind ik het ook enorm veel geld maar zijn er geen regels of normen.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten