Skip to main content

Passioneel geld verdienen

Nope, dit artikel gaat niet over mijn bijverdienste als lekkere brok vlees. Sorry voor de ontgoocheling. Maar deze ochtend logde ik nog eens in op mijn adsense-account, en wat zie ik: ik ga centjes ontvangen. En nog wel een mooi bedrag ook: 112,66 euro.

Deze site is nu een vijftal maanden online, en de eerste twee maanden was het wroeten en wringen om aan 50 bezoekers per dag te komen. Dat is nu wel enigszins anders, en dus brengen die advertenties ook wat op.

Laat me, vooraleer hier verder op in te gaan, eerst duidelijk stellen dat het niet de bedoeling is om met deze site rijk te worden.De advertenties die vertoond worden, die hebben als doel om mijn hostingkosten te financieren. Ik heb twee domeinnamen (eentje om te testen en deze) en dat kost me een 50 euro per jaar. Dus met die eerste betaling zijn mijn kosten gedekt, en dat is fijn.

En wat heb ik hiervoor moeten doen? Niets! Absoluut niets. Maar de terugkerende bezoeker zal, terecht, opmerken dat deze site toch al erg veel van uitzicht veranderd is, en dat gebeurt toch niet vanzelf? Inderdaad, maar ik doe dat graag. Al de tijd en moeite die ik hierin heb gestoken voel ik niet, want ik doe het doodgraag. Het is eigenlijk een passie. Als beginner WordPress proberen te snappen, klooien met die layout, de juiste plugins zoeken, het zijn allemaal dingen die ik graag doe en die me dus geen moeite kosten.

Rijk zal ik van deze bezigheid niet worden, en dat was ook nooit de bedoeling. Maar ik schiet er ook niet aan in, en ik doe iets wat ik dolgraag doe. Maar wat zal ik met die, onverwachte, centen doen? Niets. Ik gooi ze gewoon bij de hoop. Het is niet omdat ik nu 62,66 euro winst heb, dat ik die ook moet opmaken. Het is 62,66 euro die ik niet meer moet verdienen door te gaan werken.  Halftijds gaan werken zit er natuurlijk niet in, maar het is het idee wat telt.

Als ik deze inkomstenstroom kan aanhouden (+/- 30 euro per maand), dan kan ik daar volgende zaken mee betalen: wegenbelasting, zorgverzekering en provinciebelasting. Allemaal zaken waarvoor ik tot nu moest gaan werken, maar die vanaf nu betaald worden met iets wat me geen moeite kost en een passie is. En dat is een verdomd fijn gevoel.

En door deze gebeurtenis is dat een mooie levensles: je kan geld verdienen met je passie. En dan kost je dat geen moeite. Het is gewoon zaak die passie te vinden. Heb je genoten van die rommelmarkt waar je verleden jaar je overtollige zaken hebt verkocht? Doe dat dan opnieuw, desnoods met materiaal van vrienden en familie. Hou je van koken? Start je eigen blog daarover, en zorg dat je wat afwijkt van de gangbare normen. Ben je gepassioneerd door tv-kijken? Start je eigen blog over tv-kijken en zoek de pareltjes uit de tv-gids voor gelijkgestemde zielen.

Er zijn mogelijkheden genoeg. Het is geen of-verhaal, maar een en-verhaal. En verdien je er niets aan? Ook geen probleem, je hebt dan gewoon je tijd gevuld met datgene waardoor je gepassioneerd bent. En dat maakt een mens gelukkig, zeker weten.

Heb jij passies waar je iets mee zou willen doen? Wat houdt je tegen? Of misschien leef je al een enorm passioneel leven en kan je hieronder je tips achterlaten.

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

15 gedachten over “Passioneel geld verdienen

 1. 50 euro per jaar voor 2 websites?
  Pedro, ik heb je zonet een voorstel gedaan om dit goedkoper te doen en toch kwaliteit te hebben :-)

  Groeten Jurgen

  1. “goedkoper”, zegt em. Boenk 50% eraf. Als mijn contracten bij de huidige hostingpartner aflopen zal ik het zeker eens bekijken.

   Maar zo’n database overzetten, dat baart me wat zorgen… Maar we zien wel, het is geld dat ik zomaar kan oprapen, en dan moet je dat niet laten liggen.

 2. Ik ben ook heel blij met Google Adsense, en krijg inmiddels maandelijks uitbetaald. Dat jij dat al na 5 maanden voor elkaar hebt, vind ik knap! Het kostte mij jaren…

  1. Maandelijks zal het me nog niet lukken, ik denk dat ik nu op 30 euro per maand kan rekenen. Eer ik aan die betalingsdrempel van 70 euro zit zullen dus 2 à 3 maanden verstreken zijn.

   Maar zoals ik al zei: ik was superblij toen de inkomsten over mijn kosten gingen. Het had me vanaf dat moment dus niets gekost. En zelfs al zou het me 50 euro kosten, dan nog had ik het ervoor over.

 3. Super dat het voor jou geld oplevert, dat geeft een extra stimulans kan ik me zo voorstellen. Maar voldoening lijkt me idd nog belangrijker. Fijn!

  Het lastigst vind ik zelf “Het is gewoon zaak die passie te vinden.” Ik probeer maar gewoon van alles uit en kijk of het me energie geeft… Ik moet echt enorm opletten om niet in de waan van de dag te blijven en dan verrast op te kijken als er weer een jaar voorbij is!

  1. Voor dat vinden van die passie is er eigenlijk een heel simpele maar doeltreffende tip:

   Stel je voor wat je graag zou willen doen (zaak opstarten, website starten, …). Bedenk je dan hoeveel moeite het je zou kosten. Kijk je op tegen die berg werk: doe het dan niet. Als je het echt graag wil doen, dan zie je het niet als werk.

   En dromen mag je niet kapot analyseren. Heb je er zin in, doe het dan gewoon. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

 4. Zelf heb ik een bouwblog gemaakt met zeer veel bezoekers. Veel doe-het-zelf gedaan en van iedere stap in het bouwproces een groot aantal foto’s gemaakt.

  Deze website heeft me ook geholpen om wat opbrengsten te genereren en een deel van de hoge bouwkosten te kunnen recupereren.

  Je moet inderdaad een topic vinden om over te schrijven, creatief zijn en de bezoekers zullen een kijkje komen nemen :-)

 5. Moest even lachen om de zin: ‘en dat is een verdomd goed gevoel’. En dat is het zeker! Laat staan dat dit een nog hoger bedrag zal worden.

  Investeer in je website, je hebt niks aan hosting bedrijven waarbij de support waardeloos is.

 6. 2 domeinnamen voor 50€ per jaar? Op name.com zijn de .be domeinen heel goedkoop. Waarom je er 2 nodig hebt, snap ik niet zo goed. Je kan toch ook een test.teljecenten.be subdomein pakken.

  1. Hmmm, ik had al een domeinnaam voor teljecenten.be. Daar klooide ik af en toe wat op. Die naam kon ik niet gebruiken voor deze site, dus vandaar een nieuwe naam.

   Die 50 euro, daar zit ook de hosting in. Maar waarschijnlijk kan het inderdaad vele malen goedkoper. Als m’n contracten bij one.com aflopen zal ik dat eens onderzoeken. Heb al een reminder in m’n outlook gezet ;-)

  1. als je de fiscus hierover een mail stuurt, dan krijg je geen antwoord. Geen idee waar ik het moet registreren, en een bijberoep voor dat klein beetje opbrengsten lijkt me ook fel overdreven.

   Geen idee wat ik dus moet doen. Moest het plotseling veel worden, dan moet ik dat nog eens uitvogelen

   1. Pedro,

    Normaal gezien moet je een ondernemingsnummer aanvragen en je aansluiten in bijberoep als zelfstandige. Fod financiën is in onze regio (W-vlaanderen)volop bezig met google/e-bay inkomsten aan het controleren.

 7. Zo, dat gaat hard zeg!! Hier varieert het heel erg, de ene maand is het krap €10 en de andere zo €50. En dat mag van bij best nog wel wat oplopen, omdat het inderdaad een mooie manier is om passief geld te verdienen. Volgens mij krijg ik volgende ronde (dat wordt dan eind juli) weer een uitbetaling, da’s dan toch weer een dakpan of 30/40!

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten