Skip to main content

Van zo’n garagist kan je alleen maar houden

Goed nieuws! Weet je nog de vijfde verjaardag van m’n wagen? En dat dat ding het er eens goed van genomen heeft met een factuur van meer dan 650 euro? Welnu, goed nieuws, want ik krijg er een mooie som van terug.

Want gisteren kreeg ik telefoon van de garagist. Diezelfde garagist die trouwens op de dag van de herstelling ook al gebeld had met de vraag om twee nieuwe voorbanden te steken. “En dat ik wel geluk had, want er was net een “promotie” van 20% korting op de banden, en het zou toch zonde zijn om die te laten schieten”

Ik ben misschien niet altijd even snugger, maar toen had ik de commercant wel door. Nieuwe banden kosten geld, en mensen zijn er in deze tijden niet happig op om nieuwe banden te laten plaatsen. Ze rijden ze dus liever helemaal op. Om dat te vermijden kan je als garagist zeggen dat er nu een unieke promotie is, en velen zullen overstag gaan. Ook al heb je drie maanden later diezelfde banden aan dezelfde prijs. Nu, mij kon het niet zoveel schelen, zolang ik maar veilig rij. Dus die nieuwe banden mochten erop.

Maar diezelfde garagist belde me op met de melding dat een herstelling van 135 euro onder de garantie bleek te vallen. Ze hadden dat pas later opgemerkt omdat ik mijn wagen daar niet gekocht had. En of ik zo vriendelijk wilde zijn om mijn rekeningnummer even door te geven? Geen probleem meneer de garagist, ik ken dat ding uit het hoofd.

Wie het hier het afgelopen jaar een beetje gevolgd heeft, die weet dat ik zo een beetje schrik heb van garagisten. Maar ik moet mijn beeld misschien wat bijstellen. Oké, die garagist kan die factuur doorschuiven naar het merk, hij gaat er niets minder door verdienen. Maar hij had het ook gewoon zo kunnen laten en er zich niet moe in maken. Zo eerlijk als deze garagist zal de mijne wel niet worden, maar toch.

Dus ja, het blijft een forse factuur, maar het voelt toch heel anders aan nu. En met die 130 euro die ik mentaal al had afgeschreven kan ik nu zonder problemen mijn abonnement op spotify bekostigen, waar ik eerder deze week over schreef.

Is jou al iets dergelijks overkomen?

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 gedachten over “Van zo’n garagist kan je alleen maar houden

  1. Complimenten voor zijn service! (als je hem nu eens opbelt en vertelt dat je zijn naam op je blog noemt krijg je misschien nog wel meer korting…..?)

    1. en als hij dan heel slim is komt hij hier lezen en weet hij dat hij me eigenlijk alles kan aanrekenen en dat ik er toch niets van ken… Dat risico is me wat te groot ;)

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten