Skip to main content

Wat je echt niet kan missen

Eerder deze week was ik naar Belpop aan het kijken op canvas. Voor wie het niet kent: iedere maandagavond op canvas (Brussel Vlaams 2 voor de ouderen onder ons) is er een reportage over de carrière van een Belgische artiest. Ik zie dat graag: goede tv, goede muziek en een mens leert wat bij. “Maar Pedro, dat is hier wel geen tv-blog, dus voor de dag ermee. Altijd dat geleuter”. Gelijk heb je.

Afgelopen maandag werd de carrière van Johan Verminnen belicht. Niet onmiddellijk mijn favoriete muziek, maar ook dat doet er niet zoveel toe. Altijd dat geleuter, weet je wel. Soit, Johan Verminnen dus. Die had het in de begindagen van zijn carrière niet makkelijk, en al zeker niet op financieel vlak. De man had geen rotte cent.

Het ging zelfs zo ver dat de deurwaarders aan zijn, euhm, deur stonden. En daarover heeft hij toen een liedje geschreven wat één van zijn grootste hits werd. Het is getiteld “Ik voel me goed” en ik ben zo vrij om een stukje uit de tekst daarvan hier te publiceren:

Laat de deurwaarders maar komen
Alles is al meegenomen
Alleen dat paar mooie dromen
Krijgen ze van mij nooit mee

Mooi hé? In de reportage (opgenomen in zijn villa in Sint-Martens-Latem, dus alles is uiteindelijk wel goed gekomen) zei Johan dat hij enkel zijn gitaar en zijn platen nodig had, al de rest kon hem niets schelen. En dat stemde mij tot nadenken: wat kan ik niet missen. Stel dat het ooit zo ver komt dat de schuldeisers heel mijn boeltje aanslaan, wat zou het meeste pijn doen. Wat kan ik niet missen?

Het resultaat, in volgorde van belangrijkheid:

 1. Mijn laptop: ik ben verknocht aan het internet, verslaafd aan bloggen. En op dat ding staan ook heel wat herinneringen in de vorm van foto’s. Dat zou ik dus niet kunnen missen
 2. Mijn smartphone: zelfde reden, ik gebruik dat ding heel vaak, kan me niet voorstellen dat ik het ooit nog zonder moet stellen
 3. Mijn fiets: ik wandel niet graag

En dat is het zowat. Alle andere dingen mogen ze meenemen. TV, radio, potten en pannen, zelfs m’n bed. Neem maar mee, het kan me niet bommen.

En hoe is dat bij jou? Wat kan jij niet missen? Als ze je huis komen leeghalen, en je mag een paar zaken houden, welke zouden dat dan zijn?

Oh ja, het hele liedje (echt ideaal om goedgeluimd van te worden):

En dansen maar!

Tot slot nog wat nieuws over de site: vorige maand zijn er voor het eerst meer dan 10.000 bezoekers geweest. Hoera! En ik heb het over bezoekers, niet over paginaweergaves. Toch een massa volk. Deze week is er wat minder gepost, het was druk op het werk. En ik sta wat achter met het beantwoorden van mails en reacties. Waarvoor mijn excuses, maar iedereen die me gemaild heeft krijgt dit weekend nog een antwoord, beloofd!

En delen maar!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Wat je echt niet kan missen

 1. Waarom zet je je foto’s niet op een dienst zoals Flickr of Picasa? Op die manier kun je er altijd aan, ook al smelt je laptop in een brand.

  Nagenoeg al mijn “data” is wel ergens aanwezig in de cloud, zoals ze dat tegenwoordig zo mooi zeggen. Veel diensten zijn gratis, gewoon een beetje rondkijken.

  Bijgevolg zijn mijn laptop, tablet en telefoon slecht devices om te kijken.

 2. Leuke vraag! Er valt bij ons weinig te halen en dat is een geruststellende gedachte als je denkt aan inbrekers of schuldeisers. Maar toch, er zijn natuurlijk wel enkele dingen die pijn gaan doen als je ze moet missen. Laptop en fiets deel ik met je; die dingen gebruik ik heel vaak en heel graag. Een ander niet onbelangrijk en zeer gewaardeerd object: de koffiemachine. Het geluid van koffiebonen die vers gemalen worden, de luxe om binnen een paar seconden een heerlijk bakje koffie ter beschikking te hebben, dat wil ik niet missen, zeker niet in de ochtend.
  De rest mogen ze hebben :)

 3. ja daar vraag je zo wat. Mijn bed zou ik ook niet graag missen eigenlijk.. verder hang ik enerzijds niet aan spulletjes en anderzijds ben ik er juist weer zuinig op. Maar da’s logisch voor een zuinigert en consuminderaar hè.
  Toch is het goed als je geen slaaf van spullen en commercie bent.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten